Primele cazuri de flurona au apărut în România

România se confruntă cu două crize medicale simultan – de gripă și de coronavirus. Sunt pacienți care au fost confirmați pozitiv pentru ambele boli. Există și un nume pentru astfel de cazuri: flurona.

„Flurona” este termenul folosit la începutul anului 2022 de specialiști pentru a descrie primul caz de infecție simultană cu gripa sezonieră și COVID-19. Flurona nu este o nouă variantă a virusului, ci doar un termen pentru a descrie starea pacientului diagnosticat cu dubla infectare.

Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a vorbit la Digi24 despre cât de greu sunt de tratat astfel de cazuri.

„La avem pacienți care prezintă toate combinațiile de virus posibile – Covid cu gripă, Covid cu adenovirus, covid cu Virusul sincițial respirator. Nu e mirare foarte mare din acest punct de vedere. Nu s-au înregistrat cazuri atât de severe încât să pună în pericol viață pacienților Medical, nu e nimic spectaculos, pacientul primește antivirale pentru fiecare situație în parte.

Noi, medicii, am obosit de când spunem că recomandăm în continuare masca de fiecare dată când mergem în locuri aglomerate, să ne spălăm pe mâini, să evităm aglomerațiile inutile și pentru virusurile pentru care avem profilaxie, vaccinarea, să o folosim. Oamenii să își aerisească camerele, deoarece așa scad concentrația de virus. Romanul, când e bolnav, sigilează ferestrele. Oamenii să se adreseze medicului de familie în 24 de ore de la debutul simptomelor. Apar infecții succesive cu diverse virusuri, sau apar suprainfecții bacteriene a unei infecții virale. Fiecare caz trebuie analizat în parte”, a spus medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.