Un bărbat și-a înscenat răpirea şi i-a trimis mamei sale poze cu el legat. I-a cerut femeii bani

Un bucurestean și-a înscenat răpirea şi a trimis mamei sale imagini cu el, pentru a-i cere bani. Omul de 35 de ani a pus un prieten să îl filmeze legat de mâini și de picioare, să trimită imaginile mamei sale și să-i ceară 1.500 de euro.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut vineri doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, cercetați pentru șantaj, respectiv instigare la șantaj.

„În ziua de 6 ianuarie 2023, Secția 19 Poliție a fost sesizată de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost răpit de persoane necunoscute, primind de pe telefonul acestuia imagini cu el legat de mâini și de picioare, fiindu-i solicitați 1500 de euro pentru a-l elibera și pentru a nu îi produce vătămări.

Sesizarea a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5, care au demarat investigațiile și au identificat adresa unde ar fi fost săvârșită fapta. Înainte de momentul intervenției, bărbatul a sesizat prin 112 faptul că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane.

În urma administrării materialului probator, a reieșit faptul că fiul apelantei și-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să-l lege de mâini și de picioare, după care să îl filmeze și să pretindă de la mama sa 1500 de euro, în schimbul eliberării sale. În cauză s-a dispus reținerea celor doi bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală”, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse, bărbatul împrumutase de la proprietarul casei în care locuiește cu chirie 2000 de lei, sub pretextul fals că a murit tatăl său și că trebuie să îl înmormânteze. A dat toţi banii pe alcool, iar aseară când era cu prietenii s-a gândit cum să facă rost de bani ca să îi dea înapoi. Știa ca mama lui a luat pensia, aşa că au pus la cale răpirea sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.