Activități dedicate Zilei Naționale a României la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” și Grădinița cu Program Prelungit „Mondiala” organizează marți, 29 noiembrie, o serie de activități reunite sub genericul „Te cânt și te iubesc, România mea!”, pentru a marca Ziua Națională a României.

Cu steaguri tricolore în mâini, preșcolarii grupei Ursuleților de la Grădinița cu Program Prelungit „Mondiala”, însoțiți de d-na educatoare Andra Mocan, vor fi primii oaspeți care, la ora 10:00, vor trece pragul instituției cărții sătmărene. La ora 10:30 sunt așteptați elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, alături de doamna învățătoare Cristina Cherecheș.

Programul evenimentului cuprinde punerea în scenă a piesei „Am fost și eu la Alba Iulia și am văzut Unirea cea Mare”, dramatizare după povestirea omonimă semnată de Dumitru Almaș, urmată de momente poetice, dar și de interpretare a unor cântece patriotice, reunite într-un scurt moment literar-artistic susținut de către preșcolarii și elevii celor două unități de învățământ. Desenele realizate de către micii artiști vor alcătui o expoziție tematică subscrisă denumirii generice a evenimentului.

Doamnele bibliotecare le vor livra participanților o scurtă incursiune în istorie prin intermediul căreia va fi creionată importanța datei de 1 Decembrie 1918. Proclamată prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990 drept Ziua Națională a României, an de an această sărbătoare capătă semnificații deosebite și este omagiată așa cum se cuvine de către toți românii. În completarea cunoștințelor legate de ziua națională, copiii vor afla informații despre însemnătatea simbolurilor naționale precum drapelul României, imnul național și  stema României.

Cu îndemnul de a cinsti așa cum se cuvine simbolurile naționale ale Statului român, în pragul Zilei Naționale a României, conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare urează un mare și sincer „La mulți ani” tuturor românilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.