Ambulatoriul din Tăşnad va fi complet reabilitat

Consiliul Județean Satu Mare depune spre finanțare, prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), două noi proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județ.

Proiectul ,,Reabilitare, extindere și dotare Ambulatoriu de Specialitate Tășnad”, în valoare de 16.259.182 de lei, prevede reabilitarea clădirii ambulatoriului atât în interior cât și în exterior și  dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală performantă. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. Consilierii județeni au aprobat în sedința ordinară din data de 25 noiembrie 2022, proiectul, cheltuielile legate de proiect și documentația tehnico-economică. Potrivit datelor statistice, în anul 2019, în Ambulatoriul din Tășnad au fost realizate 3009 consultații, în anul pandemic 2020 s-au prezentat 2622 de pacienți, iar în 2021 numărul pacienților consultați a fost de 2744.

Proiectul privind ,,Dotarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, se va realiza în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și are o valoare totală de 29.235.404 de lei.  Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. A fost aprobat proiectul și parteneriatul aferent proiectului.

“Cele două noi proiecte sunt esențiale pentru unitățile sanitare pe care le avem în subordine. Reabilitarea clădirii Ambulatoriului de Specialitate din Tășnad și extinderea numărului de specialități reprezintă o soluție optimă pentru rezolvarea problemelor de sănătate a comunității din zona Tășnad, inclusiv pentru urgențele medicale. De asemenea, igiena în cadrul unităților spitalicești este absolut necesară. Sunt sigur că prin noile echipamente și materiale pe care le vom achiziționa vom reduce considerabil infecțiile intraspitalicești”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.