Turismul transfrontalier, promovat la Satu Mare

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul (A.D.I) Satu Mare a organizat astăzi Forumul de promovare a turismului transfrontalier și patrimoniului cultural, organizat ca parte a schimbului de experiență din cadrul proiectului “Ruta Tematică a Castelelor”, finanțat prin Programul de coooperare transfrontalieră ENI Ungaria- România-Slovacia-Ucraina.

“Consiliul Județean Satu Mare sprijină colaborarea cu regiunile vecine, dar și proiectele care au drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural comun al regiunii Transcarpatia, iar rolul acestui forum este acela de a identifica probleme și soluții în promovarea turismului transfrontalier și a patrimoniului cultural în regiunile de graniță ale României și Ucrainei”, a afirmat în deschiderea forumului, Lenuța Cornea, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare.

În cadrul proiectului implementat de ADI Județul Satu Mare, se va crea o rută tematică a castelelor prin dezvoltarea unor scenarii de realitate augmentată pentru 10 castele din cele 2 regiuni, vor fi realizate două locuri de joacă și amplasate patru infokiosk-uri, iar ruta tematica va fi promovată prin hărți, broșuri și filme de promovare. De asemenea, va fi creată o pagină de social media a rutei și se va construi o poartă de intrare la castelul Nevitskiy (Ucraina). Schimbul de experiență organizat timp de 3 zile la Satu Mare include pe lângă forum vizite la castelele din județul Satu Mare incluse în ruta tematică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.