Combaterea violenţei domestice, tematica unei şedinţe organizată de Consiliul Judeţean

Consiliul Județean Satu Mare a fost astăzi gazda mesei rotunde organizată de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), în calitate de promotor al proiectului “Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021.

În cadrul acestei întâlniri, Luminița Popescu, secretar de stat în cadrul ANES a mulțumit conducerii Consiliului Județean, conducerii DGASPC și celorlalte instituții sătmărene implicate în măsurile de combatere a violenței domestice și a violenței împotriva femeilor, pentru buna conlucrare care are loc la nivel de județ.

Satu Mare se numără printre cele 10 județe din țară în cadrul cărora, prin intermediul ANES, s-au înființat Centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale. Centrul de la Satu Mare funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență și este dotat cu toată aparatura medicală necesară examinării și recuperării post-traumatice a victimelor. Secretarul de stat, Luminița Popescu, a apreciat că centrul de la Satu Mare poate fi dat drept model de bună practică la nivel național.

Încă din anul 2020, femeile din județul Satu Mare, victime ale violenței domestice, pot să apeleze la locuința protejată înființată în cadrul proiectului ,,Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, implementat de către DGASPC. Femeile care ajung la acest centru beneficiază de protecție și servicii specializate pentru a trece cu bine peste traumele generate de violența domestică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.