25 de ani de la înființarea filialei din Satu Mare a Universității ,,Vasile Goldiș” (Foto)

Filiala Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Satu Mare și-a sărbătorit azi cei 25 de ani de la înființare printr-un eveniment științific internațional ”Economie-Istorie-Societate”.

Evenimentul s-a desfășurat azi în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului Satu Mare și se înscrie în șirul de manifestări dedicate aniversării a 25 de ani de la înființarea filialei Satu Mare.

”Mă bucur că ați acceptat invitația noastră de a ne bucura împreună , la Instituția Prefectului Satu Mare de acest moment festiv și totodată de acest moment deosebit de important pentru învățământul sătmărean.

Este modul nostru, al Instituției Prefectului de a ne arăta prețuirea pe care v-o purtăm pentru că ați pus în urmă cu 25 de ani Sătmarul pe harta centrelor universitare din țară ..Și că din 1997 încoace sunteți facultatea de acasă pentru locuitorii județului nostru.

Nu pot să nu-i amintesc pe prof.univ.dr. Gavril Ardelean, pe poetul Ioan Vădan cei care în 1997 au avut un vis…Acela de a pune bazele învățământului universitar la Satu Mare. Oameni cu o vastă pregătire profesională care au reușit să convingă conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad la acea dată, considerată cea mai mare universitate privată din țară, la 5 octombrie 1997 să deschidă o filială a universității la Satu Mare.

Pe lângă cei doi, Gavril Ardelean și Ioan Vădan se cuvine să-l amintim și pe prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fără de care nu ar fi fost posibilă înființarea filialei sătmărene…

Sunt convins că cei trei ne privesc de undeva de sus și sunt mândri de moștenirea pe care v-au și ne-au lăsat-o…O moștenire pe care avem datoria să o ducem mai departe.

Vă felicit stimați profesori pentru ajutorul dat în acești 25 de ani învățământului sătmărean, administrație locale sătmărene,

mediului de afaceri din județ. Pentru studenții pe care i-ați pregătit pentru a deveni nu doar angajați sau antreprenori de nădejde ci și oameni de calitate…

Vă felicit pentru activitatea de cercetare pe care ați depus-o în acești 25 de ani.

Filiala Satu Mare a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a oferit Sătmarului , pe parcursul acestor 25 de ani de la înființare șansa de a avea acasă, și ce e mai important cu o excelentă pregătirea făcută acasă, cadre specializate în aproape toate domeniile de activitate.

Iar oferta educațională în acești ani a fost mereu adaptată cerințelor societății românești și, ce e mai important, la standarde educaționale ridicate.

Vă mulțumesc în numele sătmărenilor și vă doresc să aveți parte de multă sănătate și putere de muncă” a aratat in discursul sau, prefectul Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.