Cât de curat este aerul în judeţul Satu Mare ?

Izabella Stier, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare a prezentat a prezentat in sedinta de astazi a Colegiului Prefectural, rețeaua națională de monitorizare a calității aerului.

In România sunt amplasate 148 staţii de monitorizare continuă a calităţii aerului dotate cu echipamente automate pentru măsurarea concentraţiilor principalilor poluanţi atmosferici. După tipul analizelor efectuate, acestea sunt 30 staţii de tip trafic, 58 staţii de tip industrial, 37 staţii de tip fond urban, 13 staţii de tip fond suburban, 7 staţii de tip fond regional iar 3 staţii sunt de tip EMEP (European Monitoring and Evaluation Programme) monitorizează și evaluează poluarea aerului în context transfrontier la lungă distanță.

În județul Satu Mare există două stații – Staţia SM 1 – staţie de tip fond urban, amplasată în municipiul Satu Mare pe str. Slavici nr.4, în curtea Colegiului Național Ioan Slavici respectiv Staţia SM 2 – staţie de tip trafic care este amplasată în municipiul Carei pe str. Someșului. Datele prelucrate sunt afișate în timp real pe panoul de informare amplasat pe Palatul Administrativ (P-ța 25 Octombrie) și pot fi vizualizate și pe site-ul rețelei naționale, la adresa www.calitateaer.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.