Aproape 30 de tone de produse second hand, oprite la intrarea în ţară

Luni, 21 noiembrie, în jurul orei 15.00, în PTF Petea, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români, în vârstă de 32, respectiv 43 de ani, conducând două automarfare înmatriculate în România.

Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile și electrocasnice uzate, de la două societăți comerciale din Germania și care urmau să ajungă unele la o firmă din Bistrița-Năsăud, iar celelalte la o societate comercială din județul Cluj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate totală de 29.650 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta certificatele privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.