Modalități de a economisi bani iarna aceasta

Incertitudinea economică și inflația au generat un sentiment colectiv de teamă și în același timp au generat dorința de a veni cu soluții și metode de economisire. În general, în toamna/iarna anului 2023 este de așteptat să fie dificilă pentru multe gospodării, însă poți reuși să pui bani deoparte, dacă gestionezi bugetul lunar mai bine și eviți cumpărăturile impulsive. De asemenea, poți implementa și unele modalități de economisi prezentate în articolul de față.

1. Schimbă furnizorul de energie

Revizuirea facturilor și studierea diferitelor oferte pot deschide ușa pentru economisire. În acest sens, pe unele site-uri sunt prezentate diferitele tarife și condiții ale energiei electrice, termice și ale gazelor naturale, ale principalelor companii energetice. Prin schimbarea furnizorului poți economisi foarte mulți bani, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

2. Cumpără doar ceea ce ai pe listă

Deși prețurile produselor din diferite supermarketuri pot fi oarecum asemănătoare, adevărul este că există diferențe între anumite mărci. De asemenea, bugetul tău poate avea de câștigat dacă profiți de ofertele alimentelor cu au un termen scurt de valabilitate. Un pont bun este să nu te ferești de mărcile proprii, pe care fiecare hypermarket le are, deoarece de multe ori, calitatea alimentelor este identică cu cea a unor branduri mari.

3. Stabilește meniuri de mâncare

O modalitate interesantă de a ocoli risipa de mâncare și de bani este de a planifica meniuri săptămânale și de a face o achiziție de alimente săptămânală orientată spre acel meniu. Pe lângă faptul că permite pregătirea mâncării pentru mai multe zile dintr-un singur lot, reduce risipa și ajută la echilibrarea meselor și la dobândirea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. De fapt, sportivii profesioniști sau persoanele care doresc să piardă în greutate recurg la acest sistem pentru a evita tentațiile de a mânca alte produse mai puțin sănătoase sau de a comanda mâncare la ore târzii.

4. Folosește mai des transportul public

Nici prețul combustibilului nu a rămas nemajorat, iar acest lucru se resimte în bugetul lunar. Ca atare, pentru a economisi, optează pentru deplasările utilizând transportul în comun, iar autovehiculul folosește-l mai rar.

5. Cumpără cadouri în perioadele de reduceri

Luna noiembrie este cunoscută drept una în care magazinele vor avea reduceri consistente, așa că profită și achiziționează cadourile pentru cei dragi.

În situațiile când ai nevoie urgent de bani, poți apela la un imprumut rapid, fără să fii nevoit să te deplasezi la bancă, deoarece întregul proces poate fi efectuat online. Condițiile de acordare a unui împrumut rapid sunt în general destul de flexibile, fiind necesar doar un act de identitate, o dovadă de venit și extrasul de cont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.