Azi are loc examenul de rezidentiat

Ministerul Sănătăţii împreună cu cele şase Universităţi de Medicină şi Farmacie din țară organizează, astazi, 20 noiembrie, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie.

Concursul se va desfăşura în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.