Un miliard de tineri riscă să surzească din cauza căștilor

Mai mult de 1 miliard de adolescenți și adulți tineri pot fi expuși riscului de pierdere a auzului din cauza utilizării căștilor și pentru că merg în locuri unde muzica are un volum ridicat, sugerează un studiu.

O echipă internațională de cercetători estimează că 24% dintre tinerii cu vârste între 12 și 34 de ani ascultă muzică pe dispozitive de ascultare la un „nivel riscant”, într-un studiu publicat în revista BMJ Global Health, citată de The Guardian. Ei au cerut guvernelor să implementeze „de urgență” măsuri de siguranță în această direcție. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că peste 430 de milioane de oameni de toate vârstele, din întreaga lume, suferă în prezent de pierderi de auz.

Cercetatorii spun că 48% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 34 de ani din întreaga lume sunt expuse la zgomot excesiv în cluburi sau baruri, dar au avertizat că estimarea este relativă. Pe baza acestor cifre, cercetătorii apreciază că, la nivel mondial, numărul de adolescenți și adulți tineri care ar putea fi expuși riscului de pierdere a auzului variază de la 0,67 la 1,35 miliarde.

Autorii au precizat că descoperirile nu au luat în considerare „factori demografici” sau „modificări ale politicii privind ascultarea în siguranță în unele țări”, dar au concluzionat că expunerea la muzică tare în locuri și prin dispozitive personale de ascultare ar putea însemna că până la un miliard de adolescenți și tineri ar putea fi expuși riscului de pierdere a auzului odată cu înaintarea în vârstă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.