„Managementul emoțiilor”, nouă materie de studiu în licee

Elevii de liceu pot alege din anul școlar 2023-2024, să studieze „Managementul emoțiilor”, din oferta de curriculum la decizia școlii. Mai exact, elevii vor învăța să-și recunoască emoțiile plecând de la fotografii sau filme artistice.

Nu mai puțin de 21 de programe pentru discipline opționale, la ofertă din curriculum la decizia școlii, pentru gimnaziu, și programul „A doua șansă”, învățământ secundar, au fost aprobate și publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, în perioada octombrie – noiembrie 2022, se elaborează propuneri de opționale la nivel de profesori și clasă, urmând ca, în ianuarie 2023, lista opționalelor din școli să fie aprobată în Consiliul Profesoral și transmisă către Consiliul de Administrație.

Listă opționale: ”Educație pentru peisaj”, ”Armonie corporală și socială”, ”Desenul în viața cotidiană”, ”EduGaming”, ”Istoralia”, ”Siguranță în situații de risc”, ”Cultura copilăriei”, ”Robotica și viața”, ”Educație pentru patrimoniu”, ”Text, deschide-te!”, ”Etică aplicată”, ”În jurul mesei. Stiluri de viață și cultura alimentației”, ”Migranți în lumea contemporană”, ”Educație pentru dezvoltare durabilă”, ”Cultură digitală”, ”Științele și patrimoniul”, ”Lumea cotidiană într-un an”, ”Sănătate și integrare în familie și comunitate”, ”Click SUCCES!”, ”Știința și tehnologia mă ajută. Studiez, aplic, creez!”, ”Cum mă înțeleg cu celălalt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.