Se majoreaza bugetul pentru Educatiei

Bugetul pentru învățământ crește cu 554,35 milioane de lei în urma rectificării. Banii vor fi destinați salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și pentru plata burselor școlare în acest an calendaristic.

„Am bucuria să vă anunț că în urma rectificării, bugetul pentru învățământ crește cu 554,35 milioane de lei! Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, prin ordonanță de urgență, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022”, anunță ministrul Educației, Ligia Deca.

Ea precizează că în urma acestei decizii, bugetul alocat învățământului crește, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei, respectiv 320 milioane de lei – buget pentru învățământ gestionat de Ministerul Educației, iar 234,35 milioane de lei – sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale.

„Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor școlare în acest an calendaristic, 200,03 milioane de lei, respectiv pentru finanțarea învățământului particular și confesional acreditat, conform legii, respectiv 34,32 milioane de lei”, încheie ministrul Educației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.