In vizita la comunitatea romaneasca din Vidin (Bulgaria)

Având în vedere importanța pe care Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) o acordă comunităților istorice din afara granițelor, la 16 noiembrie, o delegatie romaneasca a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, la Vidin.

In cadrul vizitei au avut loc intalniri cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Bulgaria, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale.

În prima parte a zilei, delegatia s-a întâlnit cu reprezentanţii organizației “AVE” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria și ai Asociaţiei Vlahilor din Bulgaria alături de reprezentanții misiunii diplomatice a României în Bulgaria.

A urmat o întrevedere cu primarul oraşului Vidin, dr. Tsvetan Tsenkov, la care au participat și consilieri din cadrul Consiliului Local al orașului.

Comunitatea românească din teritoriu, programele de granturi puse la dispoziție de către DRP, dar și rezultatele programului de tabere ARC au fost principalele teme de discuție din cadrul întrevederilor de la Vidin.

Totodata, s-a discutat despre inițierea unor proiecte comune în vederea păstrării limbii române în rândul etnicilor români din tara.

Vizita a fost intermediata Ambasada României în Republica Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.