Cersetori din Satu Mare, prinsi in Arad

În perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022, echipajele Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat,în municipiu, 348 de sancțiuni pentru cerșetorie. În topul celor sancționați, având mai mult de 5 Procese verbale de contravenție, se află 22 de persoane: 9 provin din municipiul Arad, 7 din alte localități ale județului, iar 6 din alte județe. În total, au fost sancționați 122 de indivizi, pentru încălcarea articolului 2, punctul3 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:”apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte”.

Față de anul 2021, când au fost aplicate 183 de procese verbale se înregistrează aproape o dublare a numărului de sancțiuni pentru cerșetorie, în special ca urmare a prezenței mai multor echipaje pedestre în zonele pietonale ale orașului.

Cele mai multe amenzi, 23 la număr, au fost aplicate unui contravenient provenind din județul Caraș Severin, următorii doi având 17, respectiv 14 Procese verbale. Alte județe de unde sunt originare numeroase persoane care au apelat la mila publicului în orașul nostru, în perioada de referință, sunt : Alba, Satu Mare, Mureș, Călărași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.