Trucuri simple pentru a scapa de condensul de pe geamuri

De cele mai multe ori, apariția condensului de pe geamuri se datorează unei tâmplării de proastă calitate, umidității ridicate și temperaturii scăzute a aerului. Cultivarea florilor la domiciliu poate deveni, de asemenea, cauza problemei.

Dacă există multe ferestre în cameră, deschideți-le pe toate. Numai ușile trebuie să rămână închise. Pe vreme caldă, puteți lăsa ferestrele deschise încă 7-10 minute. În acest timp, excesul de umiditate va ieși din încăpere. Aplicând acest truc, temperatura din interior nu va scădea prea mult, chiar și pe vreme geroasă.

Când gătiți în bucătărie, porniți întotdeauna hota și deschideți fereastra – va fi mult mai puțină umiditate. Nu uitați că condensul de pe ferestre este o problemă serioasă și că acesta provoacă mucegai.

Un al truc presupune doar două mijloace accesibile și ieftine. Este vorba despre alcool etilic (vodca este potrivită în acest scop) și glicerină. Aceste două componente trebuie amestecate într-un raport de 150 ml la 15 ml. Ștergeți bine ferestrele cu lichidul rezultat.

După aceea, rămâne să ștergem suprafața cu o cârpă uscată de lână sau de bumbac. Ca urmare, pe sticlă se formează o peliculă rezistentă la umiditate, care vă va ajuta să uitați de condensul de pe ferestre pentru o lungă perioadă de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.