Satu Mare. Rețea pilot de sprijin și coordonare a refugiaților din Ucraina

Institutia Prefectului Satu Mare a găzduit astăzi o conferință privind înființarea Rețelei Pilot de Sprijin și Coordonare a Refugiaților, lansată de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru a oferi îngrijire și sprijin refugiaților din Ucraina.

De la începutul conflictului din Ucraina, UNHCR sprijină Guvernul României prin intermediul unei structuri de coordonare între diferite organizații, inclusiv agenții ONU, ONG-uri naționale și internaționale. Acest sprijin se reflectă, de asemenea, în planul de răspuns pentru refugiați, care urmărește să completeze acțiunile autorităților române și să contribuie la punerea în aplicare a Planului național de acțiune pentru protecția și primirea persoanelor din Ucraina strămutate în România și care beneficiază de protecție temporară. Scopul reuniunii de astăzi a fost acela de a consolida comunicarea și cooperarea între grupurile de lucru care formează structurile de coordonare între autoritățile locale și agențiile internaționale.

Pataki Csaba: “Consiliul Județean oferă asistență refugiaților care sosesc în județ încă din primele zile ale conflictului ucrainean, iar prin intermediul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, asigură în principal protecția și îngrijirea minorilor neînsoțiți”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare în cadrul întâlnirii. Pataki Csaba a adăugat că înființarea și funcționarea Rețelei Pilot de Sprijin și Coordonare a Refugiaților ar putea crea o oportunitate pentru o cooperare și mai strânsă între instituțiile sătmărene care sprijină refugiații, facilitând astfel și eficiența acestora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.