Evocare – Vasile Savinescu 90 de ani de la naștere

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – filiala Satu Mare, și Biblioteca Județeană Satu Mare, miercuri 16 noiembrie 2022, în Galeria de Arte a Centrului de Creație a avut loc o evocare Vasile Savinescu la 90 de ani de la naștere.

Vasile Savinescu (16.11.1932, Marna Nouă – 23.09.2005, Satu Mare) a fost profesor, ziarist, membru al UZPR, șef la Inspectoratul pentru Cultură al Județului Satu Mare. A publicat numeroase volume, cum ar fi: „Epopee pe Someș”, „Sâmbra”, a coordonat antologia „Afirmarea”, etc.

La eveniment au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare, Felician Pop – președinteltele U.Z.P.R. Satu Mare, Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene de Cultură Satu Mare, Paula Horotan – directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene Satu Mare, poetul Ioan Nistor, scriitorul Mihai Sas, Ionică Moldovan, precum și fiul marelui dispărut Sorin Savinescu, care în cuvinte calde și emoționante au evocat figura ilustrului om de cultură, cel care de-a lungul întregii sale vieți a fost cronicarul atent al vieții culturale sătmărene, dar și un priceput organizator de manifestări culturale de înaltă ținută artistică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.