Economia României duduie !

Premierul Nicolae Ciucă susține că economia României merge bine și este chiar în creștere cu aproximativ 4%, față de primele nouă luni ale anului trecut.

”Subliniez datele foarte bune pe care le-a comunicat astăzi (marți – n.red.) Institutul Național de Statistică.

Într-o situație destul de complicată, la nivelul Guvernului s-au reușit măsuri care asigură continuarea consolidării economice. Avem creștere economică și pe ce-l de-al treilea trimestru, o creștere economică de aproximativ 4%, în comparație cu primele 9 luni ale anului trecut”, a declarat Ciucă.

Întrebat cum resimt românii creșterea economică, pentru că inflația face ravagii, Ciucă a spus că ”Asta este doar o primă impresie, pentru că, prin măsurile pe care le-am luat anul acesta la nivelul Guvernului prin pachetele de sprijin, au fost asigurate atât creșterea venitului minim garantat.

Au fost asigurate, de asemenea, o serie de facilități pentru cei care sunt în vulnerabilitate și au salarii și venituri foarte mici. Ne aducem aminte de acele one-off-uri care au fost asigurate la începutul anului, apoi un al doilea pachet în care am asigurat cei 50 de euro la fiecare două luni, ani care vor continua să fie alocați și anul viitor.

Discutăm și de analiza pe care o facem la nivelul coaliției și în guvern pe baza acestor rezultate în care avem o imagine a proiecției bugetului pe anul viitor să putem asigura compensarea inflației care a depășit 15%… Atunci trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflației”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

”România nu este în pericol să intre în recesiune economică. Sigur, nu suntem singurii în acest ansamblu. Depindem foarte mult de ceea ce se întâmplă în celelalte economii cu care țara noastră este în strânsă colaborare și atunci vom resimți și noi aceste efecte”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.