Un italian și-a falsificat valabilitatea cărții de identitate

Sâmbătă, 12 noiembrie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean italian în vârstă de 51 de ani.

Acesta conducea un autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în Italia. Împreună cu el, în autoturism, călătorea și o tânără, în vârstă de 19 ani, având și aceasta cetățenie italiană. La verificarea documentelor de călătorie, colegii noștri au constatat că rubrica valabilității de pe cartea de identitate a cetățeanului italian a suferit modificări mecanice. Concret, data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023.

Bărbatul a declarat că atunci când a pornit spre țara natală, a constatat că documentul să expirase. Parterena sa de voiaj i-a recomandat să își modifice data valabilității, lucru pe care bărbatul l-a și făcut fără să stea pe gânduri.

În acest caz, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.