Trei pompieri satmareni, eroi in timpul liber ! Au salvat o fata de 14 ani !

Trei pompieri satmareni, aflati in timpul liber, au sarit imediat in ajutorul unei adolescente de 14 ani lovita de o masina pe o trecere de pietoni, la iesirea din Satu Mare. Accidentul a avut loc vineri, 11 noiembrie.

“La 08:20 sunt la voi, ajungem la unitate până la 09:30. În maximum 2 ore terminăm probele acolo și apoi mergem la Sergiu”.

Așa sunt ei… Cătălin, Nicolae și Sergiu fac totul împreună. De peste 15 ani sunt nedespărțiți. La unitate formează unul dintre echipajele de paramedici SMURD, iar în timpul liber, sunt cei mai buni prieteni.

Pentru ziua de ieri, totul era planificat. Până la 11:30 terminau evaluările anuale la unitate, iar după aveau să meargă la Sergiu, pentru puțin ajutor la treburile gospodărești. Se aflau la Ieșirea din Satu Mare către Negrești-Oaș, iar aglomerația de pe șosea bloca și banda pe care se aflau.

Așteptând în coloană, au auzit, dintr-o dată, o bufnitură. Au devenit atenți și au văzut cum o fată a fost lovită de o mașină. S-au mobilizat rapid. Voiau să ajute!

„- Nicu, tu mai ai gulerul cervical în mașină?”

„- Sigur, întotdeauna! Cătă, tu sună la 112, până iau eu trusa medicală și gulerul cervical!”

„- Voi ocupați-vă de fată, eu opresc traficul și mă asigur că echipajele operative chemate în sprijin au cum să ajungă până la noi”.

Tânăra era în stare de șoc. Deși impactul a fost unul destul de puternic, ea tot încerca să se ridice.

Paramedici cu multă experiență la activ, au știut exact cum să îi vorbească și cum să o imobilizeze pentru a nu își provoca leziuni și mai mari.

Au rămas acolo, lângă ea, până când echipajul SMURD a preluat-o pentru a o duce la spital.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.