Carte de identitate falsă descoperită la ieșirea din țară

În această dimineață, în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetăţean român în vârstă de 55 de ani, domiciliat în județul Maramureș.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieșirea din țară, la controlul efectuat de către oamenii legii s-a constatat că documentul de călătorie prezentat la control nu este unul autentic.

Bărbatul a declarat ulterior că și-a pierdut cartea de identitate. Dar avea o copie xerox color a acestui document, pe care apoi a plastifiat-o și cu care s-a prezentat la controlul de frontieră în PTF Petea pentru a ieși din România. Maramureșeanul intenționa să ajungă în Germania pentru a-și găsi un loc de muncă.

Acestuia nu i s-a permis continuarea călătoriei, fiind îndrumat de către colegii noştri către autorităţile compentente, pentru eliberarea unei cărţi de identitate.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.