Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima oară cu avionul

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată în viața ei, după ce compania Turkish Airlines a adaptat unul dintre avioanele sale pentru a se potrivi cu înălțimea femeii.

Rumeysa Gelgi, care are o înălțime de 215,16 cm, a fost numită oficial cea mai înaltă femeie în viață de către Guinness World Records la începutul acestui an.

Ea se deplasează de obicei într-un scaun cu rotile. Înălțimea ei de peste 2 metri este rezultatul unei afecțiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, provoacă o creștere accelerată, notează Daily Mail.

Gelgi, în vârstă de 24 de ani, nu mai călătorise niciodată cu avionul, fiind prea înaltă pentru a încăpea pe scaunele obișnuite ale companiilor aeriene chiar și atunci când a fost copil.

Dar acum a zburat la San Francisco datorită companiei aeriene, care a eliminat 6 scaune de la bordul unuia dintre avioanele sale și le-a înlocuit cu o targă special construită pentru a-i permite lui Gelgi să zboare confortabil.

A fost pentru a doua oară când Gelgi a obținut un record mondial, după ce în 2014 a fost desemnată cea mai înaltă adolescentă în viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.