Câte zile pierd românii pentru o simplă înmatriculare auto

Pentru o simplă înmatriculare auto, un român umblă cel puțin trei zile de la o instituție publică la alta. Completează cereri, copiază acte, îndosariază acte, plătește taxe. Când le are pe toate, trebuie să-și ia număr de ordin, să-și aștepte rândul la ghișeul Înmatriculărilor și să le depună personal.

Plăcuțele de înmatriculare le ridică tot personal, după câteva ore. Sau în ziua următoare, dacă are ghinionul să ajungă la ghișeu spre finalul programului de lucru al funcționarilor. Birocrația enervează cetățeanul, dar ține în viață dosarul cu șină și chioșcurile de copiat acte.

Oficialii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță că eliberarea plăcuțelor preferențiale durează, între trei ore și o zi, iar plăcuțele la rând pot fi înmânate solicitantului chiar și după 10 – 15 minute. Referitor la birocrația acuzată de cetățeni pentru întocmirea dosarului solicitat, aceiași oficiali susțin că funcționarii instituției respectă legea și solicită strict documentele specificate acum în lege.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.