A fost iar cutremur în România !

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) informează că un cutremur cu magnitudinea 2,8 s-a produs sâmbătă, 5 noiembrie, în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Informațiile publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului arată că seismul s-a produs la ora 5:33 în județul Buzau, a avut o magnitudine de 2,8 și o adâncime de 124 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brașov, 74km NE de Ploiești, 119km S de Bacău, 125km V de Brăila, 126km N de București, 126km V de Galați, 145km NE de Pitești, 180km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 201km SV de Iași.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe Richter s-a produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi şi 118 km nord de Bucureşti.

 

Zeci de oameni au confirmat pe rețelele de socializare că au primit mesaje pe telefoanele Android cu câteva zeci de secunde înainte de producerea seismului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.