Un magazin din Ciuperceni a fost amendat cu 5000 de lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 28.10.2022 – 03.11.2022, 96 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.
În urma acestor controale, a fost sancționată contravențional, 1 unitate, cu – 1 amendă contravențională, în valoare de – 5.000 lei, – 1 Magazin alimentar, din localitatea Ciuperceni – pentru neanunțarea de către persoanele fizice a începerii activității supuse controlului, sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
În timpul controalelor efectuate în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe pentru efectuarea de analize de laborator conform procedurilor și instrucțiunilor din Programul de supraveghere și control pentru anul 2022, urmărindu-se conformitatea produselor alimentarea, încadrarea calității acestora în limitele maxime admise privind prezența de reziduuri de pesticide, contaminanți și alte substanțe interzise în alimente. De asemenea, s-au prelevat probe în vederea verificării conformității în ceea ce privește respectarea criteriilor microbiologice în alimente și de pe suprafețe/ ustensile de lucru în unitățile de industrie alimentară.
ANSVSA ne informează că a fost inițiată retragerea de la comercializare și rechemarea produselor – MORCOVI baby – 200 g, loturile – 4005, 4102, 4202, 4205 -distribuitor – Valencia Trade Office SL – după depistarea de reziduuri de pesticide – OXAMIL și SPANAC PUNGĂ 500 g, lot – 845 România, furnizor Krepsis Avantaj SRL – după depistarea contaminării produsului cu Virusul Hepatitei A .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.