Recital de sonete și lansare de carte la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare și Editura Arania organizează vineri, 11 noiembrie, cu începere de la ora 1400, evenimentul de lansare a celui mai recent volum de sonete semnat de poetul, actorul, editorul și realizatorul de spectacole culturale Adrian Munteanu, intitulat „Paingul orb”. Evenimentul se va derula în găzduirea Bibliotecii Județene Satu Mare, Strada Iuliu Maniu nr. 2, în Sala mare de conferințe situată la etajul I al clădirii și va fi completat de un inedit recital alcătuit din sonete și videosonete în interpretarea poetului și actorului Adrian Munteanu.

După un lung periplu care reunește o serie de spectacole susținute în mai multe orașe europene, dar și în orașe situate pe continentul american, atât în SUA, cât și în Canada, și după traversarea întunecatei perioade pandemice, Adrian Munteanu decide să reia șirul întâlnirilor cu spectatorii din România, propunând o insolită formulă de spectacol. Primele întâlniri le-a avut cu publicul din Brașovul natal, în octombrie, luna noiembrie dedicând-o băimărenilor și sătmărenilor.

Pentru prima dată în Romania spectatorii asistă la un melanj între interpretarea actoricească și introducerea unui grup de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică.

„Paingul orb”, cel mai recent volum de sonete, este, în aprecierea poetului, cartea sa de referință, oferindu-i motivația realizării acestei lucrări într-o formulă grafică de excepție, sub auspiciile Editurii Arania.

Întâlnirea cu publicul sătmărean va fi prilej de destăinuire pentru poetul Adrian Munteanu în dorința sa de a împărtăși celor prezenți aspecte inedite din realizarea volumului de sonete „Paingul orb” și de a-și dezvălui motivația și eforturile sale în susținerea demersul asumat de a ridica poezia la rang de spectacol. Prin această preocupare poetul își conturează un loc distinct între creatorii de literatură din România.

La evenimentul care prilejuiește întâlnirea cu scriitorul, actorul, editorul și realizatorul de spectacole culturale Adrian Munteanu sunt invitați să participe reprezentanții autorităților publice locale și județene, managerii și directorii instituțiilor de cultură, profesori și elevi, actori, jurnaliști și bibliotecari, întreaga comunitate culturală sătmăreană, precum și toți sătmărenii care iubesc literatura română contemporană.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.