Cum evoluează lucrările de extindere a rețelei de apă în județul Satu Mare

Aproape 30% dintre lucrările contractate pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din județul Satu Mare au fost deja finalizate. Stadiul lucrărilor a fost prezentat astăzi într-o conferință de presă, în prezența autorităților publice locale și regionale și a beneficiarilor proiectului. Prin cel mai mare proiect de infrastructură aflat în derulare în județul Satu Mare, în valoare de aproape 1,2 miliarde de lei, se realizează investiții la nivelul a 62 de localități.
„Este foarte important ca în timpul derulării acestui mare proiect să avem grijă ca pe tronsoanele pe care se suprapun mai multe investiții publice, cum sunt drumurile deja modernizate sau care sunt în curs de execuție, să existe o bună coordonare între executanți, astfel încât rețeaua rutieră să nu fie afectată de aceste lucrări majore la rețeaua de utilități. Este o investiție extrem de importantă pentru aproape 70.000 de locuitori ai județului care vor beneficia de apă potabilă de foarte bună calitate și de un sistem de canalizare demn de secolul XXI”, a transmis Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
În cadrul proiectului se realizează 16 stații de tratare a apei potabile, 166,5 km de conducte de aducțiune, 258,7 km de rețele de distribuție apă potabilă, 5 stații noi de epurare ape uzate, 448 km de rețele de canalizare și 132,7 km de colector/conductă de refulare ape uzate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.