Programe naţionale: Bani pentru studenți şi familiile tinere

Student Invest și Family Start sunt două proiecte promovate de PSD pentru tineri.

Creditul „Student Invest” se adresează celor înscriși în sistemul de învățământ superior, acreditat de Ministerul Educației, care au nevoie de bani pentru taxele de studii, pentru a-și plăti cazarea în cămine sau au nevoie de bani pentru a publica o carte. Statul va garanta împrumuturile de până în 50.000 lei, dobânda va fi subvenționată, iar perioada de rambursare va fi de maximum 10 ani.

Creditul „Family Start” este dedicat tinerilor de până în 45 de ani. Aceștia pot beneficia de un împrumut de până în 75.000 lei cu dobândă subvenționată, garantat de stat, acordat pe o perioadă maximă de 10 ani. Banii pot fi folosiți de tinerele familii atât pentru plata studiilor copiilor, cât și pentru achitarea chiriei, achiziționarea unei mașini cu 7 locuri sau pot fi dați avans pentru cumpărarea unei case.

Convențiile de creditare și implementare a programelor guvernamentale „Student Invest” și „Family Start” au fost semnate miercuri de ministrul Gabriela Firea, în prezența liderilor coaliției de guvernare, respectiv președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu , prim-ministrul României și președinte PNL, Nicolae Ciucă și vicepremierul Kelemen Hunor, președinte UDMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.