Cresa noua in municipiul Satu Mare

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea construcției unei creșe în municipiul Satu Mare eficiente din punct de vedere energetic, prin Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Creșa va avea o capacitate de  100-110 copii și va fi situată pe str. Iuliu Coroianu din municipiul Satu Mare.

”Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară provine parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării. În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

”Asigurarea de locuri suficiente în creşe este o preocupare continuă pentru Primăria Satu Mare. Începând cu anul 2016 am mărit constant numărul de locuri în creșe, prin înființarea de unități noi și extinderea capacității celor existente.  În ultimii 5 ani, au fost înființate 3 noi creșe și au fost extinse alte 3 unități. Astfel, numărul locurilor în creșele din municipiul Satu Mare a crescut de la 220 în 2016 la 420 în 2022. Faptele fac diferența!”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Primăria Satu Mare va mai construi o creșă de dimensiuni medii, tot prin Programul național de construire de creșe, pe str. Lalelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.