Unele scoli au trecut la program redus

Odată cu trecerea la ora de iarnă, mai multe scoli din România doresc să reducă programul, ceea ce va însemna ore și pauze mai scurte.

Începând de marți, 1 noiembrie, anumite școli deja au implementat acest program, care prevede ore și pauze mai scurte cu cinci minute.

După ce programul a fost implementat în anumite unități de învățământ, Ministerul Economiei a trimis o circulară în care precizează că directorii pot avea voie să implementeze programul doar în cazul în care există fenomene meteo extreme, ceea ce nu se întâmplă momentan în România.

După trecere la ora de iarnă, Consiliul de Administrație al unei școli a decis trecerea la programul redus deoarece elevii ar trebui să ajungă acasă pe lumină, ceea ce înseamnă că orele ar trebui să se termine la ora 16:30, iar acest lucru presupune că elevii învață în mai multe schimburi.

Schimbarea aceasta trebuie făcută doar în cazuri excepționale și este nevoie de argumente extrem de bune pentru o astfel de decizie. În cazul în care acestea nu există, unitățile de învățământ respective trebuie să revină neapărat la orarul normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.