A fost lansat primul robot de retail de pe piața românească

Adapta Robotics, companie specializată pe designul și producția de roboți non-industriali pentru automatizarea sarcinilor executate în mod uzual de oameni, lansează ERIS, primul robot de retail de pe piața românească, în parteneriat cu Carrefour România.

Robotul va fi prezentat în premieră la evenimentul GoTech World 2022 de la Romexpo, în perioada 3-4 noiembrie.

Adapta Robotics este o companie ce a luat naștere inițial sub brandul Rinf.tech, lansând în 2018 robotul MATT, un sistem de testare automată pentru dispozitive cu ecran tactil sau butoane fizice, care poate să testeze de la smartphone-uri, tablete sau laptopuri, până la sisteme infotainment sau aparatură medicală. Robotul MATT este cea mai completă și performantă soluție de testare a produselor cu touchscreen și /sau butoane și lider pe acest segment. Unul dintre scopurile Adapta Robotics este de a ajunge brandul european numărul 1 în crearea de roboți non-industriali.

În 2022, compania lansează ERIS, un robot dedicat industriei de retail  pentru automatizarea identificării lipsei stocurilor și prevenirea erorilor de preț la raft. ERIS este capabil să identifice prețurile afișate la raft și să raporteze când acestea nu corespund cu cele din baza de date și trebuie modificate. În procesul de scanare, robotul obține și informații legate de stocul produselor și poate să emită atenționări privind necesitatea de aprovizionare la raft.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.