Se modernizeaza Centrul de Recuperare Neuromotorie “Sfantul Spiridon” Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare modernizează cu bani europeni Centrul de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) „Sfântul Spiridon”, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Consilierii județeni au aprobat proiectul și cheltuielile necesare implementării acestuia.

Proiectul în valoare de 710.306 lei va fi depus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Centrul este situat în municipiul Satu Mare pe strada Aurora nr. 1-3 și a fost înființat în anul 2006, iar de la data dării în folosință nu a beneficiat de investiții majore, în afara unor reparații obligatorii necesare bunei desfășurări a activității centrului.

“Numărul mare de persoane cu dizabilităţi de la nivelul județului Satu Mare care frecventează centrul, impune aducerea acestuia la un stadiu modern de funcționare. Este necesară atât modernizarea completă a clădirii, cât și dotarea acesteia cu aparatură profesională de ultimă generație, pentru un standard profesional cât mai ridicat”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Proiectul prevede reabilitarea completă a clădirii, a spațiilor interioare, achiziționarea de mobilier adaptat, precum și dotarea cu aparatură profesională modernă de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și ergoterapie.

Centrul de Recuperare Neuromotorie răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilități de pe raza județului Satu Mare, atât din familie, cât și din centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.