Festivalul Interjudețean de Folclor „Dragu-mi-i cântu` și jocu`!” – ediția a XXII -a

Duminică 6 noiembrie 2022, la Sala de Spectacole Unirea din localitatea Tășnad are loc Festivalul Interjudețean de folclor „Dragu-mi-i cântu’ și jocu’!”  ediția a XXII- a, organizat de Primăria și Consiliul Local al Orașului Tășnad, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Casa de Cultură Tășnad și Asociația „Muguri de Vis”.

Regalul folcloric debutează la ora 11:30 cu Parada portului popular urmată de concursul propriu-zis,  în  care spectatorii vor avea  parte de un periplu muzical – coregrafic din județele: Sibiu, Cluj, Bihor, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Suitele coregrafice sunt punctate de momente muzicale, în compania soliştilor instrumentiști ai Ansamblului Folcloric Cununița din Satu Mare. Evoluţiile dansatorilor sunt alternate cu cântece interpretate de solişti vocali și instrumentiști, unii dintre ei prieteni mai vechi ai tășnădenilor, alţii aflaţi pentru prima dată pe scena festivalului.

Gala Laureaților va avea loc la ora 18:00, avându-l ca invitat special pe Ionuț Fulea alături de orchestra Codru de România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.