Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării. Nicolae Ciucă a acceptat propunerea și a trimis-o spre Iohannis

Propunerea PSD pentru postul de ministru al Apărării este senatorul Angel Tilvar.

Propunerea a ajuns deja la premierul Nicolae Ciucă, iar acesta a transmis-o mai departe către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat oficial al Guvernului României.

După ce decizia a fost luată în cadrul Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat, preşedintele Marcel Ciolacu şi Angel Tîlvăr au susţinut o scurtă conferinţă de presă.

„Decizia colegului meu este o decizie cu puternică încărcătură emoțională. Eu înțeleg să îi respect decizia și așa am procedat de fiecare dată când au fost situații asemănătoare.

Cu siguranță dacă domnia sa va găsi de cuviință să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat eu voi avea această discuție cu domnia sa, cu atât mai mult cu cât relația mea cu Vasile Dîncu este una amicală, este una prietenească”, a declarat senatorul Angel Tîlvăr, viitor ministru al Apărării.

Acesta a vorbit şi despre relaţia pe care o va avea, după ce va prelua oficial funcţia de şef al MApN, cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Angel Tîlvăr a fost întrebat de jurnalişti despre acest subiect, având în vedere că Vasile Dîncu a motivat, în contextul demisiei sale, „imposibilitatea” unei relaţii cu şeful statului.

Relația cu Klaus Iohannis „este una specificată clar de lege”.

„Eu o voi respecta conform legii și sper într-o colaborare foarte bună pentru că e în interesul tuturor”, a răspuns Angel Tîlvăr la curiozitatea jurnaliştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.