TEDx Satu Mare: despre oameni, schimbări și succes

Sute de sătmăreni au manifestat interes pentru evenimentul TEDx Satu Mare 2022, iar acest lucru s-a dovedit nu doar datorită faptului că evenimentul a fost SOLD OUT, ci și prin prisma interacțiunii extraordinare pe care l-a avut publicul cu scena.

Nouă speakeri senzaționali și-au împărtășit ideile, gândurile și experiențele despre ce înseamnă să fii community changer, dar și cu privire la oportunitățile ce se ascund în fiecare dintre noi și, mai ales, ce potențial uriaș există în Satu Mare ca oraș cosmopolit.

Duminică, 16 octombrie, a fost o zi importantă pentru comunitatea sătmăreană, căci s-au născut idei, s-au conturat vise și s-au pus în mișcare oameni care înșiși vor să devină schimbarea de care fiecare dintre noi are nevoie.

Cum s-a desfășurat evenimentul?

Fiind un eveniment de public speaking, probabil cel mai mare din întreaga lume, conferința TEDx s-a desfășurat conform unui regulament mondial general valabil, și anume invitații au trebuit să respecte un set de reguli privind speechurile, cum ar fi tema discursului sau durata acestuia etc.

Astfel, întreaga conferință s-a desfășurat în 3 sesiuni de discursuri, de 18 minute fiecare discurs, iar între cele 9 discursuri au avut loc 2 pauze, un moment artistic și, la final, un interviu desfășurat pe scenă, între 2 vorbitori, conchis cu o sesiunea de Q&A (n.a. întrebări și răspunsuri).

Participanții la prima sesiune au fost Daniel Cirț – speaker, leadership coach, consultant management, urmat de Ana-Maria Udriște – avocat nonconformist, fondatoarea paginii Avocatoo.ro și creator de conținut pe TikTok cu 100k+ urmăritori, panelul 1 fiind încheiat cu Andi Daiszler – fondatorul Lights On Romania, manager de marketing cultural.

La începutul celei de-a doua sesiuni Bogdan Octav Racolța a încălzit corzile vocale ale publicului cu un moment artistic excepțional, în care toată sala a cântat alături de artist. Primul vorbitor al acestei sesiuni a fost Emanuel „Mani” Gyenes – pilot de raliuri, promotor al sportului în rândul copiilor și tinerilor, urmat de Sabina Voinea – educatoare și consultant Montessori, panelul 2 fiind închis de dr. Daniel Metz – om de afaceri, promotor al responsabilității sociale în mediul de business.

Ultima sesiune de discursuri a debutat cu speech-ul susținut de Bogdan Octav Racolța – muzician, fondator al comunității Cercul Întreg din Cluj, urmat de Edmond Lenarth – antreprenor, director artistic Electric Castle și promotor cultural, cel de-al 9-lea speaker fiind Bogdan Burciu – promotor al dezvoltării comunităților, gânditor millennial.

Evenimentul s-a încheiat cu un interviu moderat de Andi Daiszler, invitat fiind dr. Daniel Metz, publicul fiind direct implicat prin întrebările adresate și provocările lansate invitaților TEDx Satu Mare.

Ce am învățat din TEDx Satu Mare – Community changers?

Așa cum au remarcat și vorbitorii acestei ediții, fără o comunitate închegată, nimic nu face sens.

În ce privește concluzia și sfatul doctorului Daniel Metz „trebuie să le oferim tinerilor noștri ceea ce au nevoie ca să rămână în țară, pentru că România are nevoie de ei”. Acesta a mai arătat și faptul că pentru a închega comunitatea sătmăreană, este nevoie de niște schimbări importante în materie de educație universitară și posibilitatea de a crea locuri de muncă și salarii bune pentru a-i ține pe tineri în oraș.

Bogdan Octav Racolța a afirmat că „Degeaba ești un dansator bun, o horă singur tot nu joci!”, lecția acestuia fiind de a ne îndemna să acordăm importanță comunității în care trăim, căci altfel degeaba suntem cei mai buni în ceea ce facem.

Probabil cel mai emoționant speech a fost cel al sătmăreanului Edmond Lenarth, care a reușit să atingă sufletele celor din sală întrebând „Cum se transformă totul în viața unui om?” și concluzionând  că „Trebuie să crezi foarte mult în visele tale! Când ai chemarea în suflet, ține-te de treabă, că vei reuși să ajungi foarte departe!”

Evenimentul a oferit valoare tuturor participanților, și nu numai, din foarte multe puncte de vedere, cel mai important fiind acela că s-a demonstrat că Satu Mare are nevoie de astfel de evenimente, că sătmărenii au un apetit extraordinar pentru ceea ce înseamnă un eveniment TEDx și că 2023 va fi un an și mai bun pentru cei care doresc să-și deschidă orizonturile.

Eveniment organizat cu sprijinul: Primăriei Municipiului Satu Mare și al Centrului Cultural G. M. Zamfirescu, organizat de Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare.

Un Comentariu la "TEDx Satu Mare: despre oameni, schimbări și succes"

  1. Pingback: TEDx Satu Mare: despre oameni, schimbări și succes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.