Bianca Costea este cea mai rapida inotatoare din lume (Foto)

Bianca Costea este cea mai rapida inotatoare la juniori in proba de 50 metri liber. Romanca a câștigat duminică medalia de aur în proba de 50 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, o performanță care aduce delegației României o „încheiere splendidă” la acest concurs, după cum spune Federația Română de Natație.

Inotatoarea a făcut o cursă formidabilă și a cucerit medalia de aur cu timpul de 25 de secunde și 35 de sutimi. Bianca Costea se calificase în finală cu al doilea timp din semifinale, 25 de secunde și 43 de sutimi.

Bianca poate să înoate chiar mai repede decât atât. În 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, ea a obținut medalia de aur la 50 m liber cu un timp de 25 de secunde și 34 de sutimi. La Europenele de juniori care au avut loc în iulie la Otopeni, Bianca Costea câștigase medalia de argint la această probă. După acest concurs, sportiva s-a pregătit pentru Mondiale cu Adrian Rădulescu, care este și antrenorul lui David Popovici. Bianca Costea, născută în 2005 și originară din Galați, este o specialistă a distanțelor scurte. Deși e junioară, ea a reprezentat România la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Tokyo, la 50 m liber și la 100 m liber.

La Mondialele de la Lima, România, reprezentată de nouă înotători, a obținut medalie de aur în proba de ștafetă 4X100 metri masculin (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu), două medalii de aur prin David Popovici la 100 m și 200 m liber, o medalie de aur prin Bianca Costea la 50 m liber feminin, o medalie de argint prin Vlad Stancu la 400 m liber și două medalii de bronz, tot prin Vlad Stancu, la 1.500 m liber, respectiv 800 de m liber.

România s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe medalii, după Japonia, Ungaria și Polonia, dar înaintea Italiei și Franței.

Un Comentariu la "Bianca Costea este cea mai rapida inotatoare din lume (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.