Lancierii Cetatii din Ardud, la un festival medieval pe plaiuri hunedorene (Fotogalerie)

Un arc peste timp ne deschide portile spre un trecut de acum cateva sute de ani. Lasand la o parte modernismul lumii actuale, organizatorii au creat un adevarat spatiu medieval, inglobat intr-un festival de renume, la care partricipa iubitori ai culturii si vietii medievale de pe tot cuprinsul tarii.

Inarmati cu lanci, sabii, platose si acoperiti cu zale si fier, lancierii Cetatii din Ardud participa la festivalul Cetatii Malaiesti “Istorie si traditii”, din comuna Salasu de sus (judetul Hunedoara). Evenimentul menit sa reinvie macar o frantura din lumea medievala, are loc astazi, 3 septembrie.

In cadrul evenimentului, au loc dansuri medievale, prezentarea armelor, lupta cavalerilor, animatii si jonglerii cu foc, etc.

Cetatea Mălăiești este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Malaiesti, comuna Salasu de Sus, judetul Hunedoara,

Cetatea care dateaza din secolul XIV, are donjon și incintă inelară din piatră, la care au fost adăugate ulterior 4 turnuri poligonale.  Este abandonată în sec. XVII.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.