Zilele Iancului la cea de-a XXI – a ediție

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Carei, duminică 28 august se va desfășura cea de-a XXI–a ediție a festivalului „Zilele Iancului”, în localitatea Ianculești.

Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.

În program:

12:30 –  slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești și depuneri de jerbe de flori

17:00 – spectacol folcloric: Marius Ciprian Pop; Alexandra Chira; Ancuța Matei Olar; Marian Buzilă; Lavinia Pop; Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” – Adelin Turi, Iulian Goste, Bogdan Bota, Liliana Bota, Paula Cornea, Sara Nistor; Ansamblul Folcloric Ceatăra din Carei; Tulnicăresele din Ianculești; Suzana și Felician Nicola.

Tot în cadrul acestui program cultural, sâmbătă 27 august 2022 de la ora 12:00 la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, se va organiza simpozionul internațional „Identitatea Națională în cultura folclorică Mondială”, cu participarea delegațiilor din Franța, Israel și România. Evenimentul se desfășoară sub egida Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) și a Asociației Naționale de Folclor din România (A.N.F..R.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.