Satu Mare, printre judetele cu cea mai mica speranta de viata din tara

Potrivit celor mai recente date venite de la Institutului Naţional de Statistică, speranta de viata cea mai ridicata din tara este in judetul Valcea.

Datele diferă însă în funcţie de mai multe aspecte, cum ar fi mediul în care locuim, obiceiurile culinare, dar şi politicile publice.

Avem într-adevăr şi judeţe cu oameni longevivi, dar şi judeţe care se află la coada clasamentului. În Vâlcea e cea mai mare speranţă de viaţă, de peste 80 de ani, urmată de Bucureşti care depăşeşte cu puţin 78 de ani. Urmează apoi Clujul, cu peste 77 de ani şi mult şi bine putem să spunem că se trăieşte potrivit statisticilor la Braşov, dar şi la Sibiu.

Desigur, avem şi la polul opus judeţe în care nu se trăieşte chiar atât de mult. Mai precis, speranţa de viaţă în Tulcea este cea mai mică la noi în ţară, de 73,2 ani, urmează apoi Giurgiu, cu aproape 74 de ani, Călăraşiul şi Satu Mare cu puţin peste 74 de ani. Însă vorbim şi de locuri în care se trăieşte mai bine la ţară decât la oraş. În judeţele Vâlcea şi Hunedoara se întâmplă acest lucru.

Statisticile acestea au la bază câteva criterii. În primul rând, stilul de viaţă din aceste oraşe, dar să ştiţi că este important şi ce politici publice există în respectivele judeţe şi oraşe şi de asemenea şi obiceiurile culinare din acele zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.