S-a virat a doua tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat, vineri, 26 august, o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijiin pentru România”.

Valoarea totală a tranșei a II-a se ridică la aproape 600.000.000 lei, se arată într-un comunicat de presă emis de minister.

„După eforturi susținute din partea echipei și o analiză riguroasă asupra a tot ce a însemnat prima tranșă, iată că reușim să livrăm cei 250 de lei aferenți tranșei II mai repede decât anunțasem. Astăzi am efectuat plățile pentru cei care au carduri deja și sunt în continuare eligibili. În total, această tranșă va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români și se ridică la aproape 600 de milioane de lei, bani europeni pentru alimente și mese calde. Așadar, de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea utiliza suma. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Poștei pentru ca și noii beneficiari eligibili să aibă cardurile cât mai repede posibil”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Potrivit Ministerulului Investițiilor și Proiectelor Europene, vineri s-a efectuat încărcarea pentru beneficiarii care au intrat în posesia cardurilor. În continuare, până la jumătatea lunii septembrie, se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea aferentă tranșei a II-a se va face până la 23 septembrie.

O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.