Mulți tineri ajung la Urgențe cu infarct și chiar cu accident vascular din cauza băuturilor energizante

Mulți tineri ajung la Urgențe cu infarct și chiar cu accident vascular din cauza băuturilor energizante.

Adrenalina, spiritul de turmă, inconștiența vârstei sunt doar câteva cauze din spatele consumului îngrijorător de băuturi energizante în rândul tinerilor.

Medicii trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen din ce în ce mai îngrijorător. Tinerii au înlocuit apa cu băuturile energizante sau cu sucurile bogate în cofeină. Iar consecințele sunt dramatice.

Mulți tineri ajung la spital cu infarct și chiar cu accident vascular, iar vârsta celor care consumă astfel de băuturi este din ce în ce mai mică. Aceste băuturi pot duce la accelerarea ritmului inimii, fapt care va duce la o stare de oboseală generalizată a organismului.

Energia „promisă” de aceste băuturi este înșelătoare, pentru că dă o dependeță care îi trimite pe unii tineri direct la spital cu stări care arată cât de dăunător este consumul acestor băuturi.

Iar de aici până la infarct sau accident vascular e doar un pas. Studiile arată că după o singură băutură energizantă consumată, arterele se îngustează până la jumătate din diametru, iar sângele ajunge mai greu la organe. Efectul negativ ar fi provocat de compușii care se regăsesc în aceste băuturi energizante.

Potrivit INSP în România aproape 3 sferturi dintre tinerii cu vârste între 16 și 18 ani consumă băuturi și sucuri energizante. Iar fenomenul se extinde și în rândul copiilor peste 10 ani care beau și 2 litri pe zi de suc care conține cofeină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.