Scapă de mirosul urât din casă cu aceste plante

Uneori, ni se poate întâmpla să simțim un miros urât în casă, chiar dacă facem curățenie des, aruncăm regulat gunoiul și aerisim zilnic fiecare cameră…

De cele mai multe ori, nici măcar deodorantele de cameră nu ne ajută prea mult deoarece parfumul lor dispare rapid, iar unele sunt toxice pentru animalele de companie și pentru bebeluși.

Din fericire, există o soluție ieftină și ecologică prin care putem scăpa rapid de mirosurile neplăcute din casă. Tot ce ne trebuie este puțină mentă și rozmarin. Împreună, aceste plante crează un parfum minunat și fresh, care persistă multe ore. În plus, această combinație ține țânțarii la distanță!

Acest „deodorant de cameră ecologic” se face foarte ușor. Turnăm puțină apă într-o cratiță, apoi adăugăm cinci frunze de mentă și câteva frunze de rozmarin. Aprindem aragazul și lăsăm apa să fiarbă până dă în clocot. După aceea, stingem focul și punem un capat pentru cratiță. Așteptăm câteva ore până când apa se răcește, după care turnăm totul într-o sticluță de parfum și începem să pulverizăm prin casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.