Se anunţă grevă la TAROM

Marţi, pe 23 august, niciun avion al companiei nu va decola între orele 4:00 şi 7:00 dimineaţa. Sindicaliștii spun că vor organiza astfel de acţiuni de protest de două ori pe săptămână, iar în viitor va urma şi o grevă generală.

Ei precizează că timp de 3 ore, niciun avion nu va decola, în ziua de marţi. Totul după ce negocierile privind un nou contract colectiv de muncă au eşuat.

Marti, piloţii TAROM anunţă că participă la protest şi, între orele 04:00 – 07:00, nu va decola niciun avion al companiei.

Sindicatul Unit TAROM a început să strângă semnături în vederea declanşării conflictului colectiv de muncă, cerinţă transmisă deja către angajator.

„Calendarul protestelor va începe cu notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menţionează în comunicatul sindicatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.