Cum pot femeile să primească 40.000 de euro de la stat, dacă își deschid afacere

Statul român le oferă femeilor cu spirit antreprenorial, care își deschid o afacere, 40.000 de euro.

Pentru a putea fi acordați acești bani, firmele trebuie să aibă un asociat femeie care să dețină 50% din acțiuni, dar care și participă cu 5% din cheltuieli.

Femeile trebuie să investească, inițial, din banii lor ori din credite, iar statul le oferă suma ulterior. Decizia aceasta este una benefică pentru țara noastră, mai ales pentru că 70% dintre antreprenori sunt bărbați.

Suma de 40.000 de euro este nerambursabilă.

Guvernul vrea acum să  dea între 100.000 şi 200.000 de lei femeilor care deţin afaceri, prin programul “Femeia Antreprenor”. ”Oferă sumă nerambursabilă pentru a stimula componenta de investiţii. Trebuie să îndeplinească condiţia ca cel puţin unul din asociaţi să fie femeie şi să deţină minimum 50% din acţiuni”, a declarat Constantin Cadariu, ministrul Antreprenoriatului.

Înscrierile în proiect încep de joi şi se vor putea face timp de 30 de zile lucrătoare. Pentru acest an, bugetul este de 157 de milioane de lei şi se estimează că în 2022 vor beneficia de acest program 785 de persoane. Se vor primi 100 de mii de lei pentru crearea unui loc de muncă şi 200.000 lei pentru crearea a două locuri de muncă.

 

5 Comentarii la "Cum pot femeile să primească 40.000 de euro de la stat, dacă își deschid afacere"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.