Tu știi care este cea mai îngustă stradă din România?

Este cea de a treia cea mai îngustă stradă a Europei, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania și Parliament Street din Exeter, comitatul Devon, Anglia și poartă denumirea de “strada Sforii”. Intre străzile Cerbului si Poarta Schei din orașul Brașov există o stradă ca o sfoară, lungă de aproximativ 80 m si lată de la 1,11 până la 1,35 m. Aceasta a fost restaurată, marcată și iluminată în anul 2003, pentru a fi redată în condiții cât mai bune circuitului turistic. A fost schimbat pavajul străzii și s-au refăcut pereții clădirilor.

Strada și-a recăpătat farmecul de odinioară și datorită felinarelor care arată exact ca cele de acum 100 de ani, construite după modelul celor existente la muzeu, singura diferență fiind aceea că cele de astăzi nu mai funcționează cu gaz.

Legenda indragostitilor…….

Legenda spune ca in perioada Medievală aici se ascundeau cuplurile pentru a se săruta in intimidate. Tot aici se ascundeau si tinerii indragostiti ai caror părinți nu erau de acord cu relația lor. Legenda care a rezistat peste ani spune ca tinerii indragostiti care se sarutau pe Strada Sforii erau destinați sa rămână impreună toata viața.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.