Italienii au testat la Torino un microbuz electric, dotat cu hărți 3D ale străzilor

Autobuzele autonome fac pași mari pentru a ajunge cât mai repede pe străzi. Un vehicul electric autonom a fost testat miercuri în transportul public din Torino, Italia.

Cu mai puțin de cinci metri lungime și doi metri lățime, vehiculul, dezvoltat de start-up-ul francez Navya, poate transporta până la paisprezece pasageri și este accesibil tuturor, datorită unei platforme mobile care le permite oamenilor să urce în interior.

Vehiculul autonom poate circula în traficul urban normal și poate detecta obstacole, mașini, biciclete sau pietoni datorită senzorilor și GPS-ului său, dar un șofer va fi mereu la bord și va putea conduce vehiculul, dacă este necesar. “Are un GPS precum o mașină, dar mai precis. Există, de asemenea, câțiva senzori pe care îi vedeți aici și așa cartografiem toate străzile, facem o hartă 3D a străzilor, astfel încât autobuzul să se poată recunoaște pe hartă și să știe unde se află”, explică Thomas Zaplana, reprezentant al companiei care a dezvoltat mijlocul de transport al viitorului.

Vehiculul va fi testat fără pasageri până în luna octombrie. După teste, va fi disponibil până în martie 2023 pe un traseu de doi kilometri în zona spitalului din Torino. Mini microbuzul, care poate atinge o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră și are o autonomie medie de 9 ore, va fi în funcțiune timp de 6 ore în zilele lucrătoare și 4 ore în zilele de sărbătoare și sărbătorile legale. Cursele pot fi rezervate prin intermediul unei aplicații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.