David Popovici, campion european, cu un nou record mondial ! (Foto)

Tanarul roman, David Popovici, cel care face istorie in natatia mondiala, este cel mai rapid inotator de pe mapamond. In cursa de astazi, 13 august, David a spulberat pur si simplu recordul mondial in proba de 100 metri liber, cucerind aurul european.

“FABULOS!

FANTASTIC!

FENOMENAL!

David Popovici e cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor! A spulberat RECORDUL MONDIAL în proba de 100 de metri liber și a cucerit aurul european! Și ca de fiecare dată, victoria a fost dedicată României!

MULȚUMIM, DAVID!” este mesajul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

David este cel mai rapid inotator de pe planeta, performanta obtinuta la Campionatul European de la Roma. La doar cei 17 ani ai sai, tanarul roman a doborat recordul mondial, la proba de 100 metri liber, care data din 2009. a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Popovici deţine astfel, la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei. David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate. David Popovici este campionul mondial en titre şi la 200 m liber, probă în care urmează să concureze la această ediție a Campionatelor Europene pentru seniori de la Roma. El va mai concura la 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români concurează la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.