Recomandari de trafic la trecerea frontierei

Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au trecut aproximativ un milion de persoane, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, pentru persoane şi mijloace de transport, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria.

În acest context, Poliția de Frontieră Română continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse încă de la începerea sezonului estival pentru asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului rutier, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor documentelor de călătorie. În această perioadă, la nivel național, aproximativ 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

La nivelul judetului Satu Mare, la granita romano-ungara sunt deschise: T.F. Urziceni – Vallaj si P.T.F. Petea – Csengersima.

Tot la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 08.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale. Acestea sunt amplasate în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare şi pot fi utilizate de către cetățenii care au domiciliul în zona adiacentă frontierei de stat, după cum urmează:

  • judeţul Bihor– F Roșiori, P.T.F. Cheresig si P.T.F. Voivozi;
  • judeţul Arad– F. Iermata Neagra, P.T.F. Grăniceri, P.T.F. Variașu Mic si P.T.F. Nădlac III;
  • judeţul Satu Mare– F.  Bercu, P.T.F. Peleş si P.T.F. Horea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.